LOKALNE ATRAKCIJE

Najpoznatija mjesta i znamenitosti

Tražite atraktivne lokacije i zanimljive aktivnosti u Budvi i njenoj okolini? Pronađite inspiraciju u našim ekskurzijama i otkrijte prirodne ljepote Crne Gore, kao i brojne aktivnosti i sportove na otvorenom.

Impozantne planine, prelijepi zalivi, tvrđave…: to je Crna Gora. Budva se nalazi na južnoj obali, odmah uz more, između planina i blistavog Jadrana. Ova popularna turistička destinacija ponosi se prelijepim starim gradom, predivnim plažama i istorijskim spomenicima. Želite da istražite ovaj grad u kojem živi 13.000 ljudi? Imamo najbolje savjete za vas. I to nije sve. Pokazaćemo vam šta sve još možete posjetiti u okolini.

Falkensteiner Hotel Montenegro
Sveti Stefan
Nacionalni Park Skadarsko Jezero
Nacionalni Park Lovćen

Budva

Kristalno čista voda, prelijepe plaže i zaklonjene uvale: Budva je raj za ljubitelje plaža i mora.

Sveti Stefan

Ovo luksuzno ostrvo za odmor smješteno je u Jadranskom moru u blizini budvanske obale.

Nacionalni Park Skadarsko Jezero

Ovaj park je savršeno mjesto za ljude koji vole da se nađu u dodiru sa čistom prirodom. Ovdje ćete pronaći spektakularne pejzaže,  ali pre svega impresivnu floru i faunu. Otkrijte beskrajna prostranstva ovog nacionalnog parka i jedinstvenost njegove netaknute prirode!

Nacionalni Park Lovćen

Ovdje vas očekuje impresivni planinski krajolik sa panoramskim pogledom koji oduzima dah. Najposjećenija destinacija u Nacionalnom parku Lovćen je mauzolej čuvenog pjesnika i vladike Petra II. Od parkinga do najvišeg mauzoleja na svijetu vodi 461 stepenik. Vidikovac vam pruža pogled na Kotorski zaliv i grad Cetinje iznad prelepog Skadarskog jezera. Nezaboravna panorama!

Kotor

Kotor je grad prepun tradicije i istorije, kao i prelijepih panoramskih predjela.