Slavimo

60 godina gostoprimstva: Priča o

Josef i Maria Falkensteiner

Neke priče ne mogu se izmisliti. Jedna od takvih je ova o Mariji i Josefu Falkensteiner. Priča o tome kako su Maria i Josef Falkensteiner 1957. s malim, jednostavnim i skromnim pansionom sa sedam kreveta na jezeru Ehrenburger udarili temelje za današnju vodeću hotelsku grupaciju iz snova u Alpama te na Jadranu, mogla bi zvučati otrcano. Nevjerojatno. Predobro, romantično i srceparajuće da bi bilo istinito. No priča je zaista istinita.

1957
Početak u brojkama
01
Hotels & Apartments
02
Osoblje
01
Zemlje
Osvrt na 60-godišnju

obiteljsku povijest

Danas, u 2017. godini vrijeme je da se osvrnemo iza sebe. Na početke. Na obiteljsku priču koja ugostiteljstvo ne shvaća samo kao zanimanje, već kao način života. Na povijest obitelji koja je ovdje kraj Brunecka, s puno strasti, marljivosti i požrtvovnosti stvorila viziju i već u 60.-ima postavila standarde i mjerila koje dan danas uspješno razvija. Danas, 60 godina nakon 1957. Godine, grupacija „Falkensteiner Michaeler Tourism Group” posluje s više od 2000 zaposlenih u 33 hotela, resorta i rezidencija u šest europskih zemalja, te definira pojam „State-of-the-Art ugostiteljstva“ kakav je danas i kakav treba biti u budućnosti. Bilo u Falkensteiner obiteljskim, skijaškim, wellness, golf ili city hotelima ili u hotelima Falkensteiner Premium Collection s 5*.

Tajna

 Falkensteiner uspjeha

Tajna ove 60-godišnje priče zapravo i nije tajna. Jer obiteljske vrijednosti čine srž onoga što danas predstavlja koncept i brend „Falkensteiner”: Brend ljudi, u kojem se unatoč profesionalizaciji, rastu i internacionalizaciji nikad ne zaboravlja na jedno: Ugostiteljstvo sa srcem. Jer dobar domaćin osigurava više od prenoćišta i hrane - on vam pruža osjećaj doma.

Zato Falkensteiner slogan sažima temu, viziju i predanost Marije i Josefa Falkensteiner u kratkoj jednostavnoj rečenici. U rečenici koja priča priču koja se ne može izmisliti - jer je istinita. To je priča o Mariji i Josefu Falkensteiner.
Priča o „Welcome Home!“

Priča o

„Welcome Home!“

Osvrt na 1997.:

20 - Od sada bez granica

1997. godina je za Falkensteiner grupu bila ono što je 1969. za NASA-u. Naravno, ulazak brenda južno tirolskih hotelijera na austrijsko tržište ne može se baš usporediti sa slijetanjem na Mjesec. No osjećaj s kojim su Erich i Andreas Falkensteiner i Otmar Michaeler, koji od 1995. zajedno vode grupu Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), na Katschbergu preuzeli bivši Club Robinson može se sažeti riječima Neila Armstronga:
„Veliki korak za tvrtku.”

Tada to mladi trio hotelijera još nije znao. No, s današnjim hotelima „Club Funimation Katschberg“ i „Cristallo“  u koruškom Katschbergu na 1600 metara nadmorske visine započelo je širenje i rast u Europi.

Iste godine, 1997., Falkensteiner grupa kreće u gradske hotele s prvim hotelom u Beču.

Danas, dva bečka gradska hotela s hotelima u Pragu, Bratislavi i Beogradu s Falkensteiner Hotel & Asia Spa čine segment Falkensteiner City hotela.

Neprekidno i paralelno s tim od 1997. Planiraju se, razvijaju i realiziraju obiteljski hoteli i resorti - te se tako dodaju velikoj i raznovrsnoj obitelji Falkensteiner hotela.

Osvrt na 2007.:

10 - Vienna Calling

2007. Južni Tirol ima fantastičan krajolik, a kao prostor simbol je i europske snage. Iako je odvajanje Austrije sve do 80-ih godina 20. stoljeća smatrano problemom i razlogom za naizgled nepremostive jezične i kulturne barijere, ovdje je danas generacija koja tu kulturnu dvojnost vidi kao bogatstvo i to živi. Talijanska lakoća življenja u kombinaciji s tirolskom iskrenošću i nacionalnom pripadnošću. To je kombinacija koju je teško nadmašiti. Naročito u turizmu - gdje otvorenost stvara evidentne win-win situacije.

Povijest Falkensteinera gotovo je arhetipski primjer onoga što marljivost, strast i gostoljubivost ljudi Južnog Tirola može postići.

Kvaka je u geografskom položaju. Hotelijerska i turistička tvrtka koja se želi pozicionirati ne samo regionalno i lokalno, iz puno razloga mora biti tamo gdje su prisutni i dostupni donositelji odluka i partneri, kupci i konkurenti, u središnjem urbanom naseljenom prostoru.

Zato je odluka o preseljenju sjedišta FMTG-a 2007. u Beč bila pragmatična i strateški vrlo važan korak za razvoj grupe. Također i zato što su braća Falkensteiner i Otmar Michaeler odavno prepoznali da tvrtka s tako raznovrsnim poslovanjem, može biti učinkovita, snažna i ekonomski uspješna samo u modernim strukturama.

Jer Michaeler i Falkensteineri u međuvremenu su činili mnogo više od vođenja hotela: Uz planiranje i razvoj turističkih objekata bilo koje vrste, postali su ozbiljni igrači za aktivnosti savjetovanja i kreiranja turističkih koncepata, traženje ulagača, procjene stanja i planiranja, uhodavanje hotela i projekata mješovite namjene. Važnu ulogu imaju i pri strateškim savjetovanjima te savjetovanje oko preuređenja i renoviranja u turističkom okruženju.

Cjeloviti portfelj, koji cjelovito pokriva sve aspekte i potrebe turističkih poduzeća. A FMTG-u upravo je to prioritet: Cjelovitost. No 2007. godina nije znakovita samo po premještaju FMTG sjedišta u Beč. S pojmom „Turizam u 360 stupnjeva” postavljena je značajna stavka - a u svjetlu ovog pozicioniranja stvorena je i nova korporativna struktura: Holding kompanija. Tvrtka FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG – sada pod istim krovom ujedinjuje sva područja djelovanja tvrtke.

Sadašnjost

Falkensteiner danas

Portfelj je danas široko rasprostranjen. Trenutno uključuje 33 lokacije hotela, resorta i apartmana. Dijelom ih vodi FMTG management, dijelom vlasnici. Međutim, gostu ta razlika nije vidljiva: Falkensteiner vrijednosti i standardi su na svim mjestima jednako zastupljeni i prisutni.

U ski i obiteljskim hotelima u Južnom Tirolu, Koruškoj i Štajerskoj, kao i u golf i wellness oazama u Gradišću, Gornjoj Austriji ili povijesnom češkom lječilištu Marienbad. Kako u hotelima s pet zvjezdica „Falkensteiner Premium Collection“, tako i na plažama iz snova u Hrvatskoj i Sardiniji na Jadranu.

Kamo ovaj put, koji je započeo u 1997. još vodi trenutno još ne znamo. Postoji niz projekata i planova - u bliskoj budućnosti brand „Falkensteiner” i FMTG ojačat će svoju prisutnost ne samo u Hrvatskoj, nego se po prvi put kao hotelijeri pojavljuju i na području Njemačke.

2017
Sadašnjost - Falkensteiner danas
32
Hotels & Apartments
2000
osoblje
06
zemalja
60-jahre-logo Created with Sketch.
Svi Falkensteiner hoteli

u jednom!

Book your dream holiday!