Savjeti za obilaske

U OKOLINI BEČIĆA

U okolini Bečića postoji puno toga što možete da otkrijete i vidite – nadamo se da će Vas naši savjeti za inspirisati i pomoći Vam da otkrijete i drugačiju stranu Crne Gore.

Sa svojim prelijepim peščanim i šljunkovitim plažama, kristalno plavim morem i prijatnom klimom, Budvanska rivijera je jedna od najlepših na svijetu. Ovde ćete naći ono najbolje od Crne Gore. Stari grad je prepun istorijskih i religijskih spomenika, prijatnih restorana i kafea, galerija, butika… Tokom ljeta, ovo mjesto se takođe pretvara i u pravi pozorišni grad.

4 km

Sveti Stefan je nekada bio malo ribarsko selo smješteno na stjenovitom poluostrvu a danas je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori. Grad je povezan sa kopnom uskim pješčanim sprudom, a dvije plaže koje se pružaju duž ovog spruda su popularne i među filmskim zvijezdama, sportistima i mnogim drugim poznatim ličnostima.

3,5 km

Istorijski crnogorski grad Cetinje nalazi se u blizini planine Lovćen i Nacionalnog parka Lovćen. Mauzolej koji se nalazi na vrhu, izgrađen je u čast Petra II Petrovića Njegoša, crnogorskog pjesnika i biskupa. Danas je Cetinje muzejski grad sa impresivnom kolekcijom oružja.

25 km - Cetinje, 40 km – Lovćen

Boka Kotorska je velik i razgranat zaliv- jedan od najljepših na Mediteranu. Podeljen je na 4 male uvale. Živopisni gradovi duž obale i danas predstavljaju bogato kulturno nasleđe u regionu. Zaliv je zaklonjen visokim planinama pa su obalski gradovi zaštićeni od hladnog vazduha sa severa. Zbog ovoga je Boka takođe poznata kao oaza blage mediteranske klime.

25 km

Skadarsko jezero koje je udaljeno svega sedam kilometara od mora, najveće je jezero na balkanskom poluostrvu i predstavlja ne samo poslednje stanište pelikana u Evropi već i najveće utočište ptica na Balkanu. Ovo jezero je jedno od poslednjih slatkovodnih jezera u oblasti Mediterana.

Obavezno posjetite i mali grad Rijeka Crnojevića na obali istoimene rijeke koja se uliva u Skadarsko jezero. Nekada je ovo bio važan ekonomski centar a danas je nezaobilazno turističko odredište.

40 km

Podgorica je administrativni centar i glavni grad Crne Gore. Čak šest rijeke protiče kroz ovaj grad. U njemu možete da uživate u lokalnim specijalitetima, posetite pozorišta, galerije, muzeje i arhive.

60 km

Manastir Ostrog jedan je od najvažnijih manastira Srpske pravoslavne crkve. Smješten je u planinskom masivu, a često se skriva iza oblaka i magle što doprinosi njegovoj specifičnoj i mističnoj atmosferi.

85 km

Biogradska Gora je nacionalni park poznat po svojoj prašumi sa preko 220 različitih biljnih vrsta, 150 vrsta ptica i 350 vrsta insekata. Udahnite punim plućima ovaj miris prirode koja još rijetko gde postoji u ovakvom obliku!

110 km

Dubrovnik se nalazi na jugu Hrvatske na samoj obali Jadranskog mora. Nadaleko poznat, karakteristični stari grad potpuno je okružen masivnim kamenim zidom sagrađenim još u 16. veku. Arhitektura dobro očuvanih objekata kreće se od baroknog stila (Crkva sv. Vlaha) do renesanse (Palata Sponza) i gotike (Knežev dvor, danas istorijski muzej).

110 km

Grad Skadar, na obali Skadarskog jezera jedan je od najstarijih i istorijski najvažnijih gradova u Albaniji. Grad je kulturni i ekonomski centar Albanije, iznad kojeg se visoko izdiže dvorac Rozafa.

110 km

Reka Tara je dio Nacionalnog parka "Durmitor", koji je najveći od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori, kroz njega je ova rijeka usekla klisuru dugu čak 78 km. Rijeka je probila svoj put kroz visoke planine i ostavila 40 brzaka i vodopada. Na najnižoj tački, kanjon rijeke Tare je dubok 1.300 metara, što ga čini najdubljim u Evropi i drugim po dubini na cijelom svijetu odmah posle čuvenog Grand kanjona u Americi! Od kraja sedamdestih godina prošlog vijeka kanjon Tare je pod zaštitom UNESCO-a kao jedno od dragocenih mjesta svjetske prirodne baštine.

175 km